Het land van Pippi Langkous
24 mei 2012
πΈπͺ
vanuit Zweden
Hoi allemaal,
Het gaat hier erg goed, het is lekker weer (23 graden) en hebben een leuk programma.
Helaas was er bijna geen mogelijkheid om een verhaaltje naar jullie te sturen. De internetverbinding is slecht en op de scholen was er veel gepland.
Gelukkig kan ik nu wel een verhaaltje schrijven!
Zondagavond zijn we aangekomen in Zweden, in Kristianstad.
Maandag zijn we naar de universiteit gegaan en kregen we een presentatie van Zweedse studenten over het onderwijs in Zweden. Vervolgens hebben wij verteld over het onderwijs in Nederland. Na de lunch kregen we les over de Zweedse kinderboeken. Dit was erg leuk, de juffrouw was verkleed als Pippi Langkous! Kennen jullie Pippi?
Na deze les hebben we ook nog Zweeds geleerd: Hur är det? Hoe gaat het met jou?
Dinsdag, woensdag en vandaag hebbenwe drie basisscholen bezocht. Het was erg leuk en leerzaam om eens een kijkje te nemen in de basisscholen.
De kinderen krijgen 's middags warm eten op school, in de klas hebben ze de schoenen uit en lopen ze op sokken en de kinderen gaan om 13.20 weer naar huis.
De scholen zijn erg groot, ongeveer 500 kinderen op een school. Dit komt omdat de kinderen hier tot hun 16e op school zitten.Ze hebben geen dieren in de klas.
Vandaag gingen we naar een school waren ze veel muziekles krijgen en we mochten met ze mee naar hun generale repetitie. Vanavond treden ze op in het theater voor veel mensen. De kinderen konden erg goed zingen.
We zijn ook nog naar het strand geweest, hebben gewinkeld, zijn gaan bowlen en naar een natuurmuseum geweest.
Morgen hebben we nog een boottocht en 's avonds vliegen we weer terug daar Dusseldorf.
Veel plezier morgen op school en alvast een fijn lang weekend!
Tot dinsdag,
Groetjes juf Anouk